Премиерът на раздумка с папата за 24 май

Министър-председателят Сергей Станишев е ръководител на българската официална делегация за традиционните чествания на 24 май във Ватикана и Рим
23 май 2006 09:47,
Премиерът на раздумка с папата за 24 май
Във Ватикана премиерът ще се срещне с папата и държавния секретар на Светия престол кардинал Анджело Содано. Снимка: Dnes.bg
Министър-председателят Сергей Станишев е ръководител на българската официална делегация за традиционните чествания на 24 май във Ватикана и Рим.

Днес българската делегация ще бъде приета от папа Бенедикт XVI. След срещата с него премиерът ще разговаря с държавния секретар на Светия престол кардинал Анджело Содано, а след това българските представители ще се поклонят на гроба на папа Йоан Павел Втори. Вечерта в посолството на страната ни в Рим е приемът по повод 24 май.

Вторият ден от посещението на премиера започва с поклонение и молебен на гроба на Св. Кирил в базиликата "Сан Клементе", където Сергей Станишев ще има среща с българската православна общност. След това делегацията ще поднесе венец на българската плоча в базиликата "Санта Мария Маджоре", където са получили признание славянските книги.

В програмата на премиера преди отпътуването за България са предвидени срещи с президента на Италия Джорджо Наполитано, с министър-председателя Романо Проди, с вицепремиера и министър на външните работи Масимо д`Алема и с националния секретар на партия "Леви демократи" Пиеро Фасино.

Членове на българската делегация са ректорът на СУ "Св.Кл. Охридски" проф. Боян Биолчев, главният научен секретар на БАН проф. Наум Якимов, поетът Любомир Левчев, цигуларят Минчо Минчев, Старозагорският митрополит Галактион, председателите на парламентарните комисии по култура Нина Чилова и по евроинтеграция Атанас Папаризов, заместник-председателят на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в НС Николай Михайлов, заместник министрите на външните работи Любомир Кючуков и на образованието и науката Ваня Добрева, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Деница Христова, директорът на Главно управление на архивите при МС Боряна Бужашка, началникът на кабинета на министър-председателя Филип Боков, експерти от Министерския съвет и от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание