Папски нунций дегустира българско вино

Негово Високопреосвещенство Джузепе Леанца разгледа и най-новите лозови масиви на "Винпром Карнобат"
30 сеп 2005 16:44,
Папски нунций дегустира българско вино
Негово Високопреосвещенство Джузепе Леанца е възхитен от качеството на вината. Снимка: Винпром Карнобат

Апостолическият нунций на Ватикана в нашата страна, Негово Високопреосвещенство Джузепе Леанца, дегустира първокласните бели и червени вина от сериите Chateau Karnobat и Romanza, съобщиха от "Винпром Карнобат".

Официалният наместник на папа Бенедикт ХVІ е останал възхитен от качеството на напитките, са споделили хора от свитата му.

Нунцият е разгледал модерния производствен комплекс, отговарящ напълно на световните стандарти, както и най-новите лозови масиви на "Винпром Карнобат".

С над 10 000 дка собствени лозя разполагат карнобатските винари. Те са засадени с първокласно сертифицирани винени сортове, доставени от водещи пепиниерии в света.

Монсеньор Леанца благослови земята, която ражда гроздето за карнобатските вина и ракии. Домакините са поели ангажимент от реколтата от благословения от апостолическия нунций масив да бъде направено специално вино, което майсторите винари възнамеряват да изпратят като дар за Ватикана.

Заедно с монсеньор Леанца еликсирите на "Винпром Карнобат" опита д-р Лучио Лучиоли - собственик на винарска изба и лозови масиви в област Умбрия, Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание